Kachní prsa s cibulovo-jablečným pyré
Publikováno 13.11.2018 v 15:09 v kategorii Kachní, přečteno: 24x
Ingredience: 2 porce kachní prsa s kůží, podle chuti sůl, mletý černý pepř podle potřeby, Olej, Vývar, pyré: 3 ks cibule, 1 lžíce hnědý cukr, 2 ks jablko, 1 lžička balzamikový ocet, 30 g čerstvý zázvor
Postup:Kachní prsa s kůží očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné nudličky. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Na suché rozpálené pánvi zvolna opečeme kachní prsa kůží dolů dozlatova. Potom je otočíme a opečeme krátce i z druhé strany. Pak maso přendáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 160 °C necháme asi 20 minut dojít.Mezitím si připravíme pyré. K výpeku z kachních prsou přidáme olej, na kterém opečeme cibuli dozlatova. Pak vmícháme lžíci hnědého cukru a za stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat. Přidáme zázvor a nakrájená jablka, vše podlijeme malým množstvím vývaru, ochutíme balzamikovým octem a zvolna podusíme doměkka. Cibulovo-jablečné pyré krátce prošleháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.Kachní prsa nakrájíme příčně na plátky, které klademe na pikantní cibulovo-jablečné pyré a podáváme se šťouchanými bramborami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů