Kachní prsa s vinnou omáčkou
Publikováno 12.06.2018 v 08:38 v kategorii Kachní, přečteno: 33x
Ingredience: kachní prsa 600 g, sůl, cukr krystalový 60 g, povidla švestková 120 g, víno červené suché 600 ml, pepř bílý mletý ½ ČL, med 1 PL, máslo 1 PL
Postup: Kachní prsa omyjeme a nasolíme. Vložíme do rozpálené suché pánve kůží dolů, zakryjeme a 12 minut smažíme. Odkryjeme, otočíme a 6 minut opékáme z druhé strany. Opečené a zatažené maso vložíme do pekáčku, podlijeme výpekem, zakryjeme a dáme na 10 minut do horké trouby krátce podusit. Cukr necháme zkaramelizovat. Přidáme povidla, přilijeme víno, přisypeme koření a přidáme med. Na slabém ohni vaříme cca 30 minut. Do uvařené omáčky vmícháme kousek másla. Omáčku nalijeme v přiměřeném množství na talíř a vložíme do ní nakrájené porce kachních prsou. Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo opékanými bramborami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů