Kachní ragú
Publikováno 02.08.2018 v 11:36 v kategorii Kachní, přečteno: 49x
Ingredience: 2 lžíce kachního sádla či olivového oleje,2 menší mrkve (na kostičky), 1 řapík celeru (na plátky),1 malá cibule (nadrobno),2 stroužky česneku (nadrobno),1 lžička nasekaného čerstvého rozmarýnu,250 ml suchého červeného vína, 2x 400g konzerva krájených rajčat,2 čerstvé bobkové listy,špetka strouhaného muškátového oříšku,400–500 g pečeného kachního masa,mořská sůl a čerstvě mletý pepř, hrst nahrubo nasekané hladkolisté petrželky
Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby rozehřejte kachní sádlo nebo olej a přidejte mrkev, celer, cibuli, česnek a rozmarýn. Opékejte asi 5 minut, až zelenina změkne. Zalijte vínem a vařte 3 minuty. Pak přidejte rajčata, bobkový list, špetku muškátového oříšku a kachní maso rozdělené na kousky velikosti sousta. Osolte a opepřete a promíchejte. Přiveďte k varu a přiklopené dejte do trouby. Duste 35–45 minut, až ragú zhoustne a chuť omáčky se zintenzivní. Vyjměte z trouby, osolte a opepřete a vmíchejte petrželku. Podávejte s bramborovou kaší.
Komentáře
Celkem 0 komentářů