Kachní stehýnka s jablky a rozinkami
Publikováno 20.06.2019 v 08:30 v kategorii Kachní, přečteno: 30x
Suroviny: 4 kachní stehna (čtvrtky), sůl, pepř, 3 jablka, majoránka, 150 g rozinek, 150 ml bílého vína, 1 lžíce másla, 1 lžíce cukru
Postup: Kachní porce osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Mírně podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C. Po hodině pečení odebereme z pekáče přebytečný tuk, kachnu lehce posypeme majoránkou a do výpeku vložíme jablka nakrájená na osminky. Vrátíme do trouby a pečeme již nezakryté dalších 45 minut. Rozinky zalijeme horkým vínem a necháme 10 minut bobtnat. Na másle rozpustíme cukr, zalijeme vínem s rozinkami a přidáme několik lžic výpeku z kachny. Promícháme a přivedeme k varu. Ochutíme špetkou soli, ztlumíme teplotu a necháme zredukovat na hustší šťávu. Kachnu upečenou dozlatova podáváme s jablky, rozinkovou omáčkou a bramborovým knedlíkem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů