Kakaová roláda s jahodami
Publikováno 17.07.2018 v 11:28 v kategorii Rolády, přečteno: 43x
Suroviny:5 vajec, 100g cukru moučky, 2 lžíce kakaa holandského typu, máslo na plech, 250ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač, 300g jahod, cukr moučka na posyp
Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme kakao a vše prošleháme do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho smícháme s pěnou. Vymažeme plech máslem a rozetřeme těsto na celou plochu. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C asi 10 – 12 minut. Plát necháme vychladnout, potřeme vyšlehanou smetanou se ztužovačem a posypeme nakrájenými jahodami. Nakonec ho srolujeme do rolády. Dle potřeby můžeme roládu zabalit do alobalu, aby si lépe udržela tvar. Před podáváním ji posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů