Kakaovo-rumové řezy
Publikováno 19.06.2018 v 14:53 v kategorii Řezy, přečteno: 27x
Suroviny: polohrubá mouka 1 a 1/2 hrnku, holandské kakao 4 lžíce, hnědý cukr 1/2 hrnku, sůl 1/3 lžičky, prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička, hořká čokoláda s 85% obsahem kakaa 100 g, vanilkový extrakt 1 lžička, olej 5 lžic
Poleva: rum 2 lžíce, citronová šťáva 1 lžíce, moučkový cukr 1 hrnek
Postup: Troubu rozehřejte na teplotu 175 ºC. V míse smíchejte nejdřív mouku s kakaem, cukrem, solí, práškem do pečiva a nalámanou čokoládou. Přilijte hrnek vody, pár kapek vanilkové esence, olej a vše promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj tekuté těsto. Pečte v troubě asi 25 minut.
POLEVA: Smíchejte rum, citronovou šťávu a cukr a ještě horké řezy jí polijte. Když bude poleva řidší a vsákne se, nevadí. Koláč nechte vystydnout a nakrájejte.
tip: Vyzkoušejte přidat do těsta nastrouhané jablko i se šťávou, řezy budou vláčnější. Vodu pak do těsta přidejte jen tehdy, když bude zapotřebí.
Komentáře
Celkem 0 komentářů