Kanadský králík
Publikováno 06.11.2018 v 11:15 v kategorii Králík, přečteno: 42x
Suroviny:zadní část králíka, 1/2 másla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1/2 hrnku rajčatového pyré, 1 PL sojové omáčky, 1 PL worcerstrové omáčky, 1 PL balzamikového octa, 1 KL soli, 1/2 KL pepře, 1 paprička chilli, 1/2 PL medu
Postup:Máslo rozpustíme, smícháme s kořením, octem a omáčkami. Přidáme nakrájenou cibuli a papričku, prolisovaný česnek a med. Zamícháme, aby se vše spojilo. Králíka odblaníme a dáme do pekáčku. Přelijeme nálevem, přikryjeme poklicí a dáme na nejméně 24 hodin do chladu. Ideál je na 48 hodin. Před pečením pekáč necháme 1 hodinu v pokojové teplotě. Pečeme přikryté na 160°C cca 1 hod. Odkryjeme a dopékáme na 180°C asi 1/2 - 3/4 hodiny.
Komentáře
Celkem 0 komentářů