Kančí guláš na víně
Publikováno 15.06.2018 v 08:48 v kategorii Zvěřina, přečteno: 34x
Ingredience: 750 g kančí kýty · 200 g cibule · 100 g slaniny · 500 ml červeného vína · 4 lžíce rajského protlaku · 3 lžíce rybízové marmelády · 2 lžíce cukru · 2 lžíce mleté papriky · 20 g hladké mouky · lžíce octa · vývar na podlití (bujón) · 1 bobkový list · pár kuliček nového koření · drcený kmín · mletý pepř · sůl
Příprava: Maso očistíme, omyjeme, osušíme lehce do papírových kuchyňských utěrek a poté ho nakrájíme na kostky a osolíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, v hrnci ji rozpustíme a orestujeme na ní jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Potom do hrnce přidáme kostky masa, cukr a za stálého míchání maso ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Pak maso zaprášíme mletou paprikou, přidáme bobkový list, nové koření, kmín, pepř, ocet, rajčatový protlak a za stálého podlévání vodou a občasného promíchání dusíme maso téměř doměkka. Potom odkryjeme, necháme vyvařit všechnu tekutinu, zbylý výpek s tukem zaprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmahneme. Přidáme marmeládu, víno, trochu vývaru (stačí z kostky), rozmícháme a dále vaříme asi 20 minut. Maso musí být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá.
Komentáře
Celkem 0 komentářů