Recepty z rájePřes 1000 receptů

Kančí guláš se smetanou

Publikováno 11.09.2018 v 10:31 v kategorii Zvěřina, přečteno: 30x

Ingredience: 750 g kančí kýty, 3 jalovcové bobule, 3 zrnka nového koření, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, 1/8 l červeného vína, 1 lžíce hladké mouky, 100 g prorostlé slaniny, 1/4 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky soli, 1/8 l masového vývaru, 1/4 l kysané smetany, pepř

Příprava:Maso nakrájíme na kousky velké 4 cm. Jalovec a nové koření rozdrtíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme vzkypět spolu s kořením, olejem, červeným vinným octem a červeným vínem. Vlažné nalejeme na maso, přikryjeme přes noc a marinujeme. Maso necháme v sítu odkapat a pak jej promícháme s moukou. Slaninu nakrájíme na kostičky, silně zahřejeme a masové kostky osmahneme dohněda. Přidáme marinádu, papriku, sůl, vývar a smetanu. Za mírného varu maso zvolna dusíme do měkka. Maso vyjmeme a dáme do mísy. Omáčku přivedeme do prudkého varu, mícháme, dokud nedosáhneme požadované hustoty. Dochutíme a nalejeme na maso.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?