Recepty z rájePřes 1000 receptů

Kančí kostky na brusinkách

Publikováno 15.06.2018 v 08:47 v kategorii Zvěřina, přečteno: 27x

Ingredience: 800 g plecka nebo krkovice z černé zvěře, brusinková zavařenina, 3 dcl červeného vína, sůl, koření na divočinu, 1 citrón, slunečnicový olej, hladká mouka

Příprava: Zvěřinu nakrájíme na hrubší kostky, které naložíme obvyklým způsobem na 24 hodin do směsi soli a koření na divočinu. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zvěřinu orestujeme. Poté ji podlijeme kvalitním červeným vínem a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do měkka. Nakonec pokličku odklopíme, vydusíme vodu, zvěřinu zaprášíme moukou a důkladně promícháme. Po chvilce restování přidáme tři vrchovaté lžíce brusinkové zavařeniny a konzistenci upravíme decilitrem vína. Přisolíme a podle chuti přidáme citrónovou šťávu. Podáváme se šťouchaným bramborem nebo rýží.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?