Kančí na víně se švestkami a hrozny
Publikováno 01.08.2018 v 13:16 v kategorii Zvěřina, přečteno: 35x
Ingredience: 800–1000g kančí plece nebo kýty, 100ml vinného octa,800ml červeného vína,2 lžíce olivového oleje,125g uzené slaniny (špeku),sůl a čerstvě mletý pepř,1 lžíce hladké mouky,250g sušených švestek (bez pecek), svazek bouquet garni (petržel, tymián, bobkový list), 250g modrého hroznového vína, 1 lžíce rybízové zavařeniny
Postup: Kančí maso nakrájejte na špalíčky, přelijte octem a 300ml vína a nechte přes noc marinovat. Maso osušte, osmahněte v hrnci na oleji a vyjměte. Slaninu nakrájejte na proužky a opečte v hrnci dozlatova. Maso vraťte ke slanině, osolte, opepřete, poprašte moukou a opékejte dozlatova. Zalijte polovinou marinády a zbylým vínem, přidejte propláchnuté švestky, bouquet garni a kuličky hroznového vína. Duste asi 2 hodiny doměkka. Podle potřeby dochuťte a na konci vmíchejte rybízovou zavařeninu.
Komentáře
Celkem 0 komentářů