Recepty z rájePřes 1000 receptů

Kančí nudličky se smetanovými knedlíčky

Publikováno 29.10.2018 v 09:45 v kategorii Zvěřina, přečteno: 48x

Suroviny: Maso: cca 1 kg kančí kýty, 1 ks velká červená cibule (nadrobno), 5 ks čerstvých žampionů (na plátky), 200 ml červeného vína, 1 plechovka rajského protlaku, 4 stroužky česneku (na plátky), 1 lžička drceného kmínu, 2 lžíce divokého koření (směs od Vitany), Sůl, vývar z kostí, olej, voda, hladká mouka

Knedlíčky: 5 ks starších rohlíků (na kostičky), 2 ks vejce, 1 kelímek smetany ke šlehání (200g), 80 g hrubé mouky, Hrst sekané petrželky, 1 lžička soli

Postup:Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na nudličky, které po částech zprudka orestujeme na oleji a vložíme do pomalého hrnce. Do výpeku vsypeme cibuli a zarestujeme, podlijeme vývarem a necháme "odvařit", poté vlijeme k masu.Přidáme žampiony, česnek, rajský protlak, koření a asi 1 lžičku soli, přilijeme víno a dolijeme vývarem, aby bylo maso ponořené. Hrnec uzavřeme a necháme maso dusit doměkka asi 3 hodinky na vyšší stupeň. Poté zaprášíme moukou, pokud chceme nechat nudličky jen tak " na přírodno" nebo zahustíme záklechtkou z trochy studené vody a asi 2 lžic hladké mouky, to pokud chceme mít hustou omáčku. Necháme ještě asi 20 minut vařit, případně dochutíme solí a mletým chilli. Samozřejmě lze vše připravit i klasicky na plotně v obyčejném hrnci, jen je třeba hlídat a dolévat tekutinu.

Knedlíčky: Rohlíky nasypeme do mísy. V druhé misce smícháme smetanu, vejce a sůl a nalijeme na rohlíky. Přidáme mouku, vše dobře promícháme a necháme 5 minut odstát. Pak přimícháme petrželku a ihned vlhkýma rukama tvoříme malé knedlíčky, které ukládáme na pomoučené prkénko. Snažíme se knedlíčky jen lehce tvarovat a moc nemačkat, aby zůstaly po uvaření pěkně nadýchané. Zavařujeme ve vroucí osolené vodě 10 minut.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?