Recepty z rájePřes 1000 receptů

Kančí se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem

Publikováno 16.06.2018 v 10:00 v kategorii Zvěřina, přečteno: 24x

Suroviny:1 kg kančí krkovice, 2 střední mrkve, 1/2 celer, petržel, 2 cibule, 2 lžíce švestkových povidel, 200 ml šípková povidla, 4-5 lžic cukr, 3 lžíce ocet, 20 kuliček celý pepř, 10 kuliček nové koření, 6 bobkové listy. 10 kuliček jalovec, 1 snítka rozmarýn, 3 snítky tymián, 4 lžíce máslo, 1 lžíce sádlo, 500 ml suchého červeného vína, 3 lžíce máslová jíška, 200 ml smetany ke šlehání (33%), kůže ze špeku, sůl

Karlovarský knedlík:20 rohlíků, petržel, 5 vajec, muškátový oříšek, 1/2 l mléka, 100 g másla, sůl, pepř

Postup:Rozpustíme si tři lžíce másla a lžíci sádla. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, kterou necháme za stálého míchání zezlátnout. K orestované zelenině přidáme cibuli a kůži ze špeku. Orestujeme a přidáme tři lžíce cukru a ocet, který necháme odvařit. Přidáme povidla a šípkové pyré a znovu orestujeme. Maso, nakrájené na kostky, přidáme k tomuto základu, zarestujeme, osolíme a opepříme. Přidáme koření a bylinky. Podlijeme červeným vínem, zavaříme, podlijeme 800 ml vody a necháme vařit na mírném ohni, bez pokličky až do změknutí masa. Když je maso měkké, vyndáme ho společně s kořením a snítky bylinek. Omáčku zahustíme jíškou a necháme povařit asi 15 minut, zjemníme smetanou. Omáčku dochutíme solí, pepřem, případně cukrem. Vše rozmixujeme se lžící másla dohladka. Přecedíme přes jemný cedník, maso vrátíme zpět. Karlovarský knedlík: Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme petržel, koření, žloutky, mléko a máslo. Ušleháme sníh, který jemně přidáme do směsi. Utvoříme válečky, které zabalíme do potravinářské fólie a vaříme ve vroucí vodě 20-25 minut.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?