Kapr na smetaně a houbách
Publikováno 12.06.2018 v 13:44 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x
Ingredience:700 g kapra, 400 g rybí hlavy a páteře, 1 dl bílého vína, 60 g másla, 80 g cibule, 300 g hub, 20 g petrželky, 30 g mouky, 2 dl smetany, sůl, mletý černý pepř
Postup: Vykostěného kapra naporcujte na stejně velké filety, osolte a položte do ploché nádoby. Z rybích hlav a páteře uvařte vývar, který pak přeceďte na rybí filety. Přelijte trochou bílého vína a pod pokličkou duste. Mezitím rozpusťte máslo a drobně nakrájenou cibuli na něm nechte zesklovatět. Na cibuli vložte umyté, na tenké plátky pokrájené houby. Ochuťte solí, mletým pepřem a petrželkou a při vyšší teplotě a za častého míchání orestujte. Zasypte trochou mouky, rychle promíchejte a ještě další 1-2 minuty opékejte, pak zřeďte vývarem z ryb. Když se šťáva začne vařit, přidejte dohladka vymíchanou kyselou smetanu a nechte dál povařit. Rybí filety poté opatrně vyjměte a přelijte na talíři houbovou omáčkou. Na jiném talíři servírujte k rybě vařené brambory ozdobené máslem a petrželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů