Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách
Publikováno 01.08.2018 v 13:28 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 30x
Ingredience:2 vysoké kapří podkovy (rozpůlené),mořská sůl a čerstvě mletý pepř,1 lžíce hrubé mouky,sušená majoránka a kmín na posypání,plátky anglické slaniny na vyložení pekáčku,cca 10 lžic šťouchaných brambor, nasekaná petrželka nebo pažitka na ozdobení
Postup:Porce kapra osolte, opepřete, poprašte moukou, posypte majoránkou a kmínem. Troubu předehřejte na 190°C. Malý pekáček nebo zapékací mísu vyložte plátky slaniny. Na ně rozprostřete připravené šťouchané brambory a poklaďte je okořeněnými kapřími podkovami. Vložte do trouby a pečte 20–25 minut – během pečení bude do brambor protékat šťáva z pečících se ryb, která z nich udělá nepřekonatelnou přílohu. Podávejte zdobené nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů