Recepty z rájePřes 1000 receptů

Kapr podle pánů z Rožmberka

Publikováno 22.07.2018 v 13:00 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x

Ingredience: Kapr filet 600 g, sůl 10 g, mouka hladká 50 g, kmín, sádlo 100 g, cibule 80 g, anglická slanina 100 g, víno červené 130 ml, med 50 g nebo cukr, šalvěj a rozmarýn – snítka čerstvé bylinky, chléb 200 g

Postup:Porce kapra důkladně osolíte a nechte chvilku odležet. Poté je okmínujte a obalte v hladké mouce a hned zprudka pečete na rozpáleném sádle. Jakmile jsou ryby na pánvi otočené, zmírněte žár a přidejte ke kaprovi hrubě nakrájenou cibuli a na tenké hranolky nakrájenou slaninu. Dopečené porce kapra z pánve vyjměte a nechte na teple. Do výpeku dejte rozpustit med nebo cukr, pak zalijte vínem, přidejte část posekaných bylinek a zprudka povařte. Zvlášť si dopředu připravte z krajíčků chleba topinky. Opečený chléb nakrájejte na silnější pruhy nebo větší kostky a položte na talíř, na topinky klaďte porce kapra a vše přelijte šťávou z pánve včetně cibule a slaniny. Navrch posekejte trochu zelených bylinek a podávejte. Také je možné hotové porce krátce zapéci v troubě nebo na grilu.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?