Kapr s medovým přelivem
Publikováno 12.06.2018 v 13:42 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 26x
Potřebujeme: 600 g kapra, sůl, hladkou mouku, drcený kmín, 100 g sádla, menší cibuli, 100 g anglické slaniny, 130 ml červeného vína, 40 g medu, Šalvěj, rozmarýn, 200 g chleba
Postup: Porce kapra důkladně osolíme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Pak je zprudka opečeme na rozpáleném sádle. Jakmile jsou ryby na pánvi otočené, zmírníme žár a přidáme ke kaprovi hrubě nakrájenou cibuli a na tenké hranolky nakrájenou anglickou slaninu. Dopečené porce kapra z pánve vyjmeme a necháme je v teple. Do výpeku dáme rozpustit med, pak zalijeme vínem, přidáme část posekaných bylinek a zprudka povaříme. Dopředu si připravíme topinky z krajíčků chleba. Opečený chléb nakrájíme na silnější pruhy a položíme na talíř. Na topinky pak klademe porce kapra a vše přelijeme šťávou s cibulí a slaninou. Navrch posekáme trochu zelených bylinek a podáváme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů