Kapří kousky ve vinném těstíčku
Publikováno 12.06.2018 v 13:40 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 26x
Ingredience: 400 g kapra (vykostěného), podle chuti sůl a čerstvě namletý pepř, 100 g hladké mouky + trocha na obalení, 1 vejce, 150 ml bílého vína, 1 lžíce rozpuštěného vychladlého másla, na smažení olej
Postup: Kapří filet i s kůží nakrájíme na kousky velké asi 5 x 4 cm. Dobře je osušíme, osolíme, opepříme. Necháme přibližně hodinu odležet v chladu. Vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, vejce, vína, vychladlého rozpuštěného másla, soli a pepře. Jednotlivé kapří kousky nejprve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko lépe chytalo. Potom je obalujeme v těstíčku a ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Výbornou přílohou jsou smažené bramborové lupínky nebo vařené brambory doplněné pikantní tatarskou omáčkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů