Karamelizovaná kuřecí stehna
Publikováno 12.06.2018 v 11:36 v kategorii Kuřecí, přečteno: 29x
Ingredience: 12 ks kuřecích stehen, 1 lžíce soli, 1 lžička mletého černého pepře
Na omáčku: 150g cukru, 80g zázvoru - oloupaný a nakrájený na nudličky, 8 stroužků česneku, 200 ml suchého sherry, 300 ml pomerančové šťávy, 4 lžíce červeného vinného octa, 100 ml sladkokyselé čínské omáčky, 4 lžíce tmavé sójové omáčky, 1 ks červené chilli papričky, 6 ks pomerančové kůry - nakrájené na silnější proužky, 8 ks jarních cibulek, 3 špetky skořice, 3 ks badyánu, 2 lžičky kuliček pepře
Postup: Předehřejte troubu na 220 °C. Stehna uložte do pekáčku, osolte je a opepřete. Do hrnce nasypte cukr a míchejte na slabém ohni, dokud se cukr nerozpustí a získá hnědou barvu. Přidejte zázvor česnek a míchejte jednu minutu, přidejte koření a míchejte další minutu, zalijte vínem, pomerančovou šťávou, přidejte ocet, sladkokyselou omáčku, sójovou omáčku a přiveďte k varu. Přidejte chilli papričku podélně překrojenou, nakrájené jarní cibulky, pomerančovou kůru a vařte ještě pět minut. Připravenou omáčkou přelijte kuřecí stehna, přikryjte a pečte v troubě přibližně 45 - 50 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů