Recepty z rájePřes 1000 receptů

Karamelky s jablečným moštem

Publikováno 01.08.2018 v 13:04 v kategorii Moučníky, přečteno: 31x

Ingredience:1l jablečného moštu (nejlépe čerstvý, nefiltrovaný),1/2 lžičky mleté skořice, 2 lžičky vločkové soli, 115g másla (změklého),200g krupicového cukru,110g třtinového cukru, 80ml smetany ke šlehání (min. 30%), rostlinný olej na potření nože

Postup: Mošt vlijte do hrnce a svařte na pouhých 100ml. Trvá to okolo 40 minut. Čtvercovou dortovou či zapékací formu o velikosti 20x20cm vyložte pečicím papírem. Skořici a sůl smíchejte v misce. Do svařeného moštu vmíchejte máslo, oba cukry a smetanu. Vraťte hrnec na plotnu a na středním až silném plameni vařte, dokud na cukrářském teploměru neuvidíte 123°C/253°F. (Pokud ho nemáte, postavte na linku misku s ledovou vodou a kápněte do ní karamelovou směs. Při správné teplotě vznikne tuhá, ale formovatelná hmota). Následně odstavte hrnec z plotny a vmíchejte sůl se skořicí. Vlijte karamel do připravené formy a nechte zchladnout a ztuhnout (trvá to přibližně 2 hodiny, v lednici to půjde rychleji). Pomocí pečicího papíru karamel vyjměte a nakrájejte ho ostrým, lehce naolejovaným nožem na kousky (nůž potírejte olejem před každým říznutím). Karamelky zabalte do celofánu jako bonbony a skladujte ve vzduchotěsné nádobě, nejlépe v lednici.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?