Karbanátky dušené v houbové omáčce
Publikováno 15.06.2018 v 09:41 v kategorii Mleté maso, přečteno: 31x
Ingredience: Karbanátky: 500 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 2 hrsti strouhanky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř černý mletý, olivový olej
Omáčka: 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžička tymiánu, 1 hrst sušených hub, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 hrnek hovězího vývaru, sůl, pepř
Postup: V míse smíchejte všechny ingredience na karbanátky, množství strouhanky přizpůsobte podle potřeby. Rozdělte na čtyři části a vytvarujte. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a karbanátky na něm z obou stran osmahněte dozlatova. Vyndejte z pánve a odložte bokem. Sušené houby zalijte vroucí vodou, používáte-li žampiony (těch je potřeba asi 100 g), nakrájejte je na tenké plátky. Do výpeku přidejte trochu másla a jemně nakrájenou cibuli a tymián. Nechte zesklovatět. Přidejte slité houby, respektive nakrájené žampiony, a osmahněte dozlatova. Zaprašte troškou mouky a vmíchejte protlak a worcester. Podlijte vývarem a rozmíchejte dohladka. Osolte a opepřete. Karbanátky vraťte do omáčky a ještě zhruba 10 až 15 minut poduste.
Komentáře
Celkem 0 komentářů