Karbanátky na pivě
Publikováno 15.06.2018 v 09:41 v kategorii Mleté maso, přečteno: 22x
Ingredience: 500 g mletého masa (stejný díl vepřového a hovězího), 2 žemle, 2 vejce, 1/8 l mléka, 50 g slaniny, Sůl, pepř, trochu citrónové šťávy, 80 g másla, 1/4 l světlého piva, strouhanka
Příprava: Mleté maso spojíme s namočenou vymačkanou žemlí (v mléce), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, sůl, koření, citrónovou šťávu a je-li zapotřebí, strouhanku. Těsto dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které na másle po obou stranách opečeme a pak karbanátky vyjmeme. Do zbylého másla přidáme pivo, trochu je povaříme, vložíme karbanátky a v pivě je necháme dusit. Během dušení je obracíme a přeléváme šťávou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů