Karbanátky z trouby
Publikováno 18.10.2018 v 08:30 v kategorii Mleté maso, přečteno: 39x
Ingredience: 800 g míchaného mletého masa,100 g anglické slaniny v celku,2 vejce,2 utřené stroužky česneku,1 lžíce majoránky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl a pepř, 2 hrsti strouhanky, 1 bílek na potření
Postup:Mleté maso vyndejte z lednice a nechte ho mírně ohřát na pokojovou teplotu, bude se vám pak lépe promíchávat. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a přisypte k masu. Stejně tak přidejte vejce, všechno koření, sůl a pepř. Vše promíchejte se strouhankou – předepsané množství je jen orientační, podle velikosti vajec jí bude možná třeba trochu více či méně. Hotová masová směs by měla hezky držet pohromadě a být vláčná, ne mokrá. Troubu zapněte na 200 °C. Z masového těsta tvořte v dlaních kulaté karbanátky a klaďte je vedle sebe na plech. Potřete je vaječným bílkem (budou se pak hezky lesknout) a pečte asi 25 minut dozlatova. Podávejte třeba se šťouchanými bramborami a zeleninovou oblohou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů