Karbanátky z trouby na paprikovém salátu
Publikováno 15.06.2018 v 09:38 v kategorii Mleté maso, přečteno: 26x
Ingredience: 4 plátky slanina, 1 cibule, 500 g maso mleté, 4 stroužky česnek, 1 lžíce strouhanka, 3 lžičky sýr strouhaný, 1 vejce, 1 lžička hořčice dijonská, špetka muškátový oříšek, špetka sůl, špetka pepř, svazek petržel nať, dle potřeby olej na potření, 3 paprika, špetka šalotka, 1 lžička olej olivový, 2 lžíce ocet balsamikový
Postup:Slaninu nakrájíme na malé kousky, nasucho osmahneme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Do mísy vložíme maso, prolisovaný česnek, strouhanku, sýr, vejce, hořčici, muškátový oříšek, sůl, pepř, nadrobno nasekanou petrželku a nakonec osmahnutou cibuli se slaninou. Vše promícháme a tvoříme karbanátky. Naskládáme je na vymazaný plech a ještě je pomažeme olejem i nahoře. Pečeme přibližně 25–30 minut. Papriky i šalotku nakrájíme na tenké proužky, zakápneme olejem, octem a ochutíme solí a pepřem. Promícháme a na takto připraveném salátu podáváme karbanátky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů