Kari polévka z pečeného květáku
Publikováno 10.01.2019 v 14:07 v kategorii Polévky, přečteno: 23x
Suroviny:menší květák, rozdělený na růžičky 1 ks,kari koření 2–3 lžíce,česnek, rozdrcený 1 stroužek,římský kmín 1/2 lžičky,mletá paprika 1/2 lžičky,olivový olej 2–3 lžíce,červená cibule, nakrájená 1 ks, olivový olej 2 lžičky,listy špenátu, nakrájené 1 hrst, mrkev, nakrájená 3 ks, vývar 1 litr, mandlové nebo kokosové mléko 250 ml, drcené chilli 1/2 lžičky,sůl a čerstvě namletý pepř, případně rozdrobené slané krekry a/nebo ořechy na posypání
Postup:Troubu předehřejte na 200 °C. Růžičky květáku promíchejte s kari kořením, drceným česnekem, římským kmínem, paprikou, solí a 3 lžícemi oleje. Rozestřete je na plech a pečte 20 až 22 minut, až změknou. Dejte stranou.Zbylou zeleninu nakrájejte. Upečené růžičky květáku rozmixujte krátkými pulzy, aby připomínaly rýži.V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli. Vlije vývar, mléko, vsypte zeleninu, květákovou rýži, chilli koření a opepřete. Rychle uveďte do varu, snižte příkon a polévku mírným varem vařte asi 20 minut, až zelenina změkne. Chcete-li, podávejte polévku posypanou rozdrobenými krekry a/nebo nasekanými ořechy.
Komentáře
Celkem 0 komentářů