Kaše ze zeleného hrášku s česnekovou klobásou
Publikováno 15.06.2018 v 13:48 v kategorii Luštěniny, přečteno: 32x
Ingredience: Na kaši: 50 dkg hrášku může být i mražený, 1 ks cibule, 3 stroužky rozmačkaného česneku, 1 lžíce soli, 1 lžíce mouky, 2 lžičky mleté červené papriky, 3 dl mléka, 2 dl vody, 1 lžička oleje
Na česnekovou klobásu: 30 dekagramů klobásy, 2 lžičky sušeného česneku, 1 lžíce oleje
Příprava: Hrášek dáme vařit se solí, rozmačkaným česnekem, 2 dl vody a celkovým množstvím vody. Pokud je hrášek mladý nebo mražený, uvaří se asi za 10-15 minut. Cibuli nakrájíme na kostičky a na troše oleje (1 čajová lžička) ji podusíme, poté k ní přidáme mletou papriku. Mouku do hladka rozmícháme s mlékem. Uvařený hrášek sundáme z plotny a přimícháme k němu cibuli a mléko s moukou. Vrátíme zpět na plotnu a na mírném ohni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. To bude trvat asi 5 minut. Když kaše zhoustla, vypneme plotnu. Česneková klobása: Klobásu nakrájíme na kolečka a osmažíme ji na oleji, přidáme k ní sušený česnek.
Tip: Můžeme podávat s volským okem nebo grilovaným masem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů