Recepty z rájePřes 1000 receptů

Klasická vídeňská roštěná s křupavou cibulkou

Publikováno 12.06.2018 v 07:52 v kategorii Hovězí, přečteno: 33x

Ingredience: Na roštěnky: 750 g vysokého roštěnce, sůl, pepř černý mletý, 3 lžíce pálivé hořčice, 3 lžíce hladké mouky, rostlinný olej, 2 cibule, 175 ml červeného suchého vína, 300 ml hovězího vývaru

Na vídeňskou cibulku: 2 cibule, 150 g hladké mouky, 300 ml rostlinného oleje

Postup:Maso vybírejte vyzrálé, aby bylo i při minutkové úpravě měkké. Ideální je, když si roštěnec necháte nakrájet na čtyři plátky ještě u řezníka. Plátky z obou stran naklepejte paličkou, osolte, opepřete a nařízněte jim okraje, aby se při opékání nekroutily. Z jedné strany roštěnky potřete pikantní hořčicí a z obou stran je lehce poprašte hladkou moukou. V pánvi rozehřejte trochu oleje a roštěnky na něm z obou stran zprudka zatáhněte. Pak je vyjměte a uložte v teple. Ve výpeku opečte do lehce zlatavé barvy jemně nakrájenou cibuli. Podlijte vínem a nechte odpařit alkohol. Pak přidejte vývar a asi deset minut poduste. Vraťte roštěnky do omáčky a ještě asi tři minuty prohřejte – mouka z roštěnek omáčku zároveň hezky zahustí. Mezitím nakrájejte cibule na kolečka a rozeberte je na prstýnky. V rendlíku rozehřejte asi 4cm vrstvu oleje. Cibulové prstýnky lehce obalte v mouce a v rozehřátém oleji je osmažte dozlatova. Když mají zlatohnědou barvu, vyjměte je a nechte okapat přebytečný tuk. Roštěnou podávejte s omáčkou a s hromádkou zlaté křupavé cibulky. Jako příloha se hodí například šťouchané brambory.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?