Klobásková polévka
Publikováno 11.06.2018 v 07:29 v kategorii Polévky, přečteno: 21x
Ingredience: 4 ks tenká papriková klobáska na grilování, 2 ks brambory, 1 ks vejce, 1 ks cibule, 1 ks mrkev, dle chuti petržel, dle potřeb olej
Příprava: Na oleji v pánvi orestujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli a na malé kousky nakrájenou mrkev. Syrové paprikové klobásky zbavíme střívek a vymačkáme do misky, kde následně vidličkou ještě promačkáme a poté přidáme do pánve k opékající se cibuli. V pánvi opékáme a snažíme se nejlépe obsah pánve (maso z klobásků) rozdrobit na tzv. masovou rýži. Vzniklou směs přendáme do hrnce, přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme horkou vodou cca 2 litry a necháme provařit za občasného míchání do změknutí. Na závěr do polévky rozklepneme jedno syrové vejce a vidličkou ho rozmícháme - nasekáme na jemno trochu petrželové natě. Dochutíme netradiční polévku dle potřeby ještě solí a podáváme. Polévku nezahušťujeme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů