Kokosové řezy s rebarborou a jahodami
Publikováno 02.08.2018 v 11:34 v kategorii Řezy, přečteno: 26x
Ingredience: 300 g rebarbory (na kostky),450 g krupicového cukru + na rebarboru,280 g hladké mouky, 3 lžíce mletých mandlí, 250 g másla + na plech, špetka strouhaného muškátového oříšku, 1/2 lžičky kypřicího prášku, 4 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 1 lžíce citronové šťávy, 150 g jahod (na plátky), 90 g strouhaného kokosu, moučkový cukr na poprášení
Postup:Rebarboru dejte do hrnce, posypte 3 lžícemi krupicového cukru a vařte 3–5 minut, až pustí šťávu a změkne. Nechte vychladnout a sceďte. Předehřejte troubu na 180°C. Lehce vymažte plech 20x30cm a vyložte ho pečicím papírem.Do mísy prosejte 220g mouky, přidejte mleté mandle, 120g krupicového cukru a promíchejte. Pak špičkami prstů rychle zapracujte kostičky másla (lze připravit i v robotu) a upěchujte do připravené formy. Pečte 20–25 minut dozlatova. Vyjměte a troubu ztlumte na 150°C. Do mísy prosejte kypřicí prášek a zbývající mouku (60g) a muškátový oříšek. V jiné míse šlehejte vejce, vanilkový extrakt a zbylý krupicový cukr (330g) asi 4 minuty do pěny. Opatrně vařečkou vmíchejte moučnou směs. Pak vmíchejte citronovou šťávu, rebarboru promíchanou s jahodami a kokos a zlehka rozetřete na předpečený korpus. Pečte 1 hodinu dozlatova. Pokud se bude povrch zbarvovat moc rychle, zakryjte ho alobalem. Nechte vychladnout na plechu a pak rozkrájejte na čtverečky. Pocukrujte a podávejte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů