Recepty z rájePřes 1000 receptů

Koláč s brambory a mletým masem

Publikováno 27.08.2019 v 11:08 v kategorii Mleté maso, přečteno: 34x

Suroviny:Těsto: 210g hladké mouky, 1 vejce, trošku vody, 100g másla, ½ lžičky soli

Náplň:300g mletého hovězího masa, 1 šalotka, 100g pórku, 100g drcených rajčat, 1 červená paprika, čerstvá petrželka, 2 větší brambory vařené do poloměkka, 250 ml smetany, 170g čedaru, olej, 3 vejce, mořská sůl, drcený kmín

Postup: Ve větším rendlíku na oleji zpěníme nadrobno nasekanou šalotku, přidáme mleté maso a za stálého míchání ho zprudka opečeme. Pak do základu vmícháme drcená rajčata, nadrobno nakrájenou papriku, vše osolíme, opepříme a podusíme, až se odpaří všechna tekutina, pak necháme masovou směs vychladnout. Hladkou mouku prosejeme na vál, doprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce, přidáme sůl a na kostičky pokrájené máslo. Vše ručně zpracujeme, podle konzistence přidáme vodu a vypracujeme tužší těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočinou v ledničce. Pak těsto rozválíme mezi dvěma archy pečícího papíru a přeneseme do kulaté formy, okraje ořízneme, těsto několikrát propíchneme vidličkou a poklademe tenkými plátky brambor. V misce smícháme smetanu s nastrouhaným čedarem a vejci, směs ochutíme solí a pepřem a nalijeme na těsto, přidáme kolečka pórku a masovou směs a navrch rozložíme tenké plátky brambor. Koláč pečeme při teplotě 180°C zhruba 35 minut dozlatova. Před podáváním ho posypeme nasekanou petrželkou a mořskou solí. Servírujeme s pečenými cherry rajčátky.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?