Koláč se sušenými meruňkami
Publikováno 30.04.2019 v 08:16 v kategorii Koláče, přečteno: 36x
Ingredience: 120 g sušených meruněk, 80 g plátků mandlí, 220 g 70% čokolády - jemně nasekané, 130 g hladké mouky, 4 ks vejce, 4 lžíce vína Marsala nebo sherry, 0.5 lžíce dřeně vanilkového lusku, 180 g hnědého cukru, 160 g másla, 1 špetka jedlé sody
Postup:Předehřejte troubu na 170 °C. Pekáček, nebo vyšší plech (přibližně 40x30 cm) vyložte pečícím papírem. Víno zahřejte na mírném ohni. Přidejte nasekané meruňky a nechte je 10 minut namočené. Čokoládu společně s máslem nechte rozpustit ve vodní lázni, pak nechte vychladnout. Mezitím vyšlehejte vejce s cukrem do krému. Přidejte dřeň vanilky, čokoládu s máslem a prosetou mouku s jedlou sodou. Nakonec přidejte do směsi mandle a meruňky i s vínem. Těsto nalijte do připraveného pekáčku. Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut, podle výkonu trouby. Vychladlý koláč nakrájejte na kostky. Před nakrájením můžete koláč ozdobit mandlemi a čokoládou.
TIP: Pokud nemáte požadované víno, použijte suché červené víno.
Komentáře
Celkem 0 komentářů