Koprová omáčka s karamelovým základem
Publikováno 11.06.2018 v 09:52 v kategorii Omáčky, přečteno: 32x
Suroviny: máslo plátek 1–1,5 cm, cukr 3 lžíce, ocet 3–4 lžíce, mléko 350 ml, smetana 1 ks, hladká mouka 2–3 lžíce, hrst posekaného čerstvého kopru, sůl
Postup: V hrnci rozehřejte máslo, vsypte do něj cukr a nechte rozpustit. Jakmile bude mít tendenci přetvářet se na karamel, sejměte ze zdroje tepla a vlijte opatrně ocet. Dávejte velký pozor, prská to! Opět postavte na oheň a důkladně promíchejte, až se všechno rozpustí a ocet ztratí svoji čpavost. V mléce důkladně rozmíchejte hladkou mouku a vlijte do základu. Metličkou pečlivě promíchávejte a na mírném ohni provařte cca 20 minut. Pak přilijte smetanu, trošku osolte, nechte provařit a po odstavení vsypte posekaný kopr. Už dál nevařte, jen ho nechte v omáčce chvíli rozvonět. Podle potřeby samozřejmě dochuťte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů