Recepty z rájePřes 1000 receptů

Koprová omáčka s karamelovým základem

Publikováno 11.06.2018 v 09:52 v kategorii Omáčky, přečteno: 32x

Suroviny: máslo plátek 1–1,5 cm, cukr 3 lžíce, ocet 3–4 lžíce, mléko 350 ml, smetana 1 ks, hladká mouka 2–3 lžíce, hrst posekaného čerstvého kopru, sůl

Postup: V hrnci rozehřejte máslo, vsypte do něj cukr a nechte rozpustit. Jakmile bude mít tendenci přetvářet se na karamel, sejměte ze zdroje tepla a vlijte opatrně ocet. Dávejte velký pozor, prská to! Opět postavte na oheň a důkladně promíchejte, až se všechno rozpustí a ocet ztratí svoji čpavost. V mléce důkladně rozmíchejte hladkou mouku a vlijte do základu. Metličkou pečlivě promíchávejte a na mírném ohni provařte cca 20 minut. Pak přilijte smetanu, trošku osolte, nechte provařit a po odstavení vsypte posekaný kopr. Už dál nevařte, jen ho nechte v omáčce chvíli rozvonět. Podle potřeby samozřejmě dochuťte.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?