Korejské kořeněné okurky
Publikováno 15.06.2018 v 11:06 v kategorii Bez masa, přečteno: 15x
Ingredience: 2 dlouhé okurky, 2 lžičky sůl, 1 šalotka nebo porek nakrájený na plátky, 1 stroužek česnek, 1/2 lžičky cukr, podle chuti čerstvý zázvor 1/4-1/2 lžičky chilli
Postup: Okurky oloupeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Vydlabeme semena, rozkrojíme podélně na čtvrtiny a potom příčně na zhruba 2,5 cm dlouhé kousky. Dáme je do mísy, osolíme, promícháme a necháme 15 minut odpočívat při pokojové teplotě. Pak je opláchneme a osušíme. Dáme je zpět do mísy, přidáme ostatní přísady a promícháme. Zakryjeme a necháme v lednici odležet asi 4 hodiny.
Komentáře
Celkem 0 komentářů