Kořeněné kuličky z jehněčího masa
Publikováno 10.09.2018 v 09:23 v kategorii Jehněčí, přečteno: 34x
Ingredience:600 g mletého jehněčího masa, 1 ks vejce, 0.5 hrnku strouhanky, 0.5 lžičky chilli vloček, 4 špetky soli, 0.5 lžičky mletého kmínu, 2 špetky mletého koriandru, 3 lžíce rozinek, 120 ml mléka
Na omáčku: 1 ks chilli papričky bez semínek, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks šalotky, 400 g konzervovaných, krájených rajčat, 0.5 lžičky koření pěti vůní, 2 stroužky česneku, 2 špetky soli
Na posypání 1 hrnek petrželky
Postup:Mleté jehněčí maso, mléko, kmín, chilli, strouhanku, rozinky, vejce, sůl a koriandr důkladně promíchejte.Ze směsi tvarujte kuličky, které uložte do pekáčku vyloženého pečícím papírem a přikryté pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45 minut.Mezitím si připravte omáčku: V rendlíku na 4 lžících oleje zlehka orestujte jemně nakrájenou šalotku.Přidejte rajčata, koření, nasekanou chilli papričku bez semínek a duste, až se odpaří 2/3 tekutiny z rajčat.Dochuťte solí a prolisovaným česnekem.Masové kuličky podávejte s omáčkou, posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů