Kořeněné masové nudličky se smetanou
Publikováno 15.06.2018 v 08:11 v kategorii Vepřové, přečteno: 21x
Budete potřebovat: 1 kg vepřové kýty, 8 šalotek, 3 stroužky česneku, 4 bobkové listy, 2 rozdrcené hřebíčky, ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku, 1 lžičku sušeného tymiánu, sůl, pepř, 100 ml smetany, 250 ml vývaru, olej na smažení
Postup: Maso nakrájejte na větší nudličky. Šalotky oloupejte a nakrájejte na čtvrtinky, česnek na plátky. V hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm společně maso, česnek i šalotky. Přidejte hřebíček, muškátový oříšek, tymián, směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Pak zalejte vývarem, přidejte bobkové listy a duste pod pokličkou, dokud maso není zcela měkké. Nakonec vmíchejte smetanu, vše ještě prohřejte a stáhněte z ohně.
Tip: Kýta bude chutnat skvěle se zeleninovým pyré, bramborovou kaší nebo rýží.
Komentáře
Celkem 0 komentářů