Kořeněné mrkvové pyré s pomerančem
Publikováno 15.06.2018 v 11:05 v kategorii Bez masa, přečteno: 27x
Ingredience: 6 ks mrkev, 30 g máslo, 1,5 dl kokosové mléko, 1 ks celá skořice, 1 lžička strouhaný zázvor, 1 lžička šťáva z citrónu, z 1/2 šťáva z pomeranče, sůl
Na ozdobení: kešu, pomeranč
Postup:Mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a nasypeme do hrnce. Zalijeme kokosovým mlékem s trochou vody tak, aby mrkev byla tak akorát ponořená. Přidáme skořici, zázvor a trošičku soli, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka. Pak tekutinu téměř všechnu slijeme do hrnečku (v případě potřeby použijeme na doředění), zalijeme citrusovou šťávou a rozmixujeme dohladka. Zjemníme máslem. Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.
Komentáře
Celkem 0 komentářů