Kořeněný květák po indicku
Publikováno 15.06.2018 v 11:04 v kategorii Bez masa, přečteno: 35x
Suroviny: rostlinný olej 6 lžic, čerstvý zázvor, nadrobno nakrájený velký kousek, chilli koření 2 lžičky, římský kmín 2 lžičky, mletá kurkuma 2 lžičky, květák rozdělený na růžičky 1 hlávka, čerstvý koriandr, nakrájený 1 svazek, hrst cherry rajčátek
Postup: Olej rozehřejte ve velké pánvi nebo woku, vsypte zázvor a koření. Chvíli smažte, aby se koření rozvonělo. Snižte plamen, vmíchejte květák a trochu ho osolte. Pod pokličkou duste asi 10 minut. Pokud to není nutné, květák nepodlévejte, má zůstat spíš křupavý. Na posledních pár minut přimíchejte ke květáku rajčata. Podávejte posypané koriandrem. Jako příloha se hodí rýže, chlebové placky, ale i vařené brambory.
Komentáře
Celkem 0 komentářů