Kotlety zapečené s cibulí a smetanou
Publikováno 09.10.2018 v 13:49 v kategorii Vepřové, přečteno: 45x
Ingredience: 4 vepřová kotleta bez kosti, 2 cibule, 2 stroužky česnek, 2 lžíce kremžská hořčice, 1.5 dl šlehačka, čerstvě mletý pepř, sůl, olej
Bramborová kaše: 8 brambory, 2 dl horké mléko, 40 g máslo, sůl
Postup:Kotlety z obou stran naklepeme a okraje nařežeme, aby se při smažení nekroutily. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do větší pánve nalijeme trochu oleje a kotlety na něm z obou stran opečeme dozlatova. Kotlety položíme nejdřív namazanou stranou směrem nahoru. Opečené kotlety vyndáme a položíme do pekáčku vytřeného troškou oleje. Do pánve přikápneme ještě lžíci oleje a nasypeme na něj cibuli pokrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky. Necháme zesklovatět, zalijeme asi 2 dl horké vody, aby se nám rozpustily napečené kousky kotletek, minutku povaříme a přelilejeme přes kotletky v pekáčku. Přidáme ještě šlehačku, promísíme s vodou, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 25 minut.V mezičase oloupeme brambory, vložíme je do kastrolu, osolíme, přidáme horkou vodu a uvaříme doměkka. Vody slijeme, přilijeme rozpuštěné máslo s horkým mlékem a rozšťoucháme. Odstraníme alobal z pekáčku a ještě 5 minut dopečeme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů