Recepty z rájePřes 1000 receptů

Krakonošův oheň

Publikováno 12.06.2018 v 11:35 v kategorii Kuřecí, přečteno: 23x

Suroviny: 500g kuřecího masa, 2 smetany ke šlehání (musí být ta normální s asi 30% tuku, jiná se scvrkne), olej, 4-6 větších cibulí, sójová omáčka, chilli nebo tabasco, sůl, pepř.

Postup: Maso si nakrájíme na nudličky, dáme do misky a trošku osolíme a zakápneme sojovkou. Chvilku necháme odležet a mezi tím si nachystáme cibuli na půlkolečka tak, aby se potom rozpadla na proužky. Na pánev nalijeme olej a dáme kousíček cibule (el. sporák na č. 6) a až začne pěnit, přidáme maso a restujeme ho, dokud není zlaťoučké. Sporák stáhneme na č. 4. Potom přidáme cibuli a vařečkou ji rozďoubeme na proužky a chvilinku orestujeme (jen asi minutku) a vše zalijeme smetanou. Ochutnáme a popř. trošičku přisolíme nebo přikápneme sojovku. Necháme ve šlehačce povařit, dokud není masíčko měkké. Ale cibule by se neměla rozpadat! Musí být vcelku! Je potom krásně sladká. Ještě dochutíme chilli nebo tabascem dle chuti.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?