Králičí frikasé s houbami
Publikováno 12.09.2018 v 14:15 v kategorii Králík, přečteno: 43x
Suroviny:1 větší králík, 600ml suchého vína, 500g směsi lesních hub, 3 mrkve, 2 větší cibule, 2 stroužky česneku, pár snítek čerstvého tymiánu a šalvěje, 4 bobkové listy, trocha bylinkového vývaru, 1 citron, olivový olej, sůl, pepř, petrželka
Postup:Houby očistíme a pokrájíme na větší kousky. Králíka omyjeme, osušíme, rozdělíme na porce, ty osolíme, opepříme a pak je zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme pokrájenou mrkev, cibuli, houby, celé stroužky česneku, bylinky. Vše zalijeme vínem a pod pokličkou pečeme v troubě při 200°C doměkka. Zdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů