Králičí marinované řízky
Publikováno 02.08.2018 v 10:39 v kategorii Králík, přečteno: 36x
Ingredience:1 králík,sůl a čerstvě mletý pepř,polohrubá mouka, strouhanka a 2 vejce na obalení,rostlinný olej na smažení, vločková sůl na ozdobení, chleba a nakládané okurky k podávání
NA MARINÁDU: 1 cibule (nakrájená nadrobno), 4 stroužky česneku (drcené), kůra a šťáva z 1/2 biocitronu, 1 snítka šalvěje, 2 lžíce bílého vína
Postup:Vykostěte králíka a maso nakrájejte na úhledné medailonky. Maso ze stehen bude šťavnatější, ze hřbetu zase libovější. Medailonky lehce naklepejte a podle potřeby na okrajích nařízněte, aby se při opékání nekroutily. Opepřete je. Smíchejte přísady na marinádu a přelijte maso. Zakryjte a nechte v chladu marinovat nejméně 2, ale klidně 12 hodin. Vyjměte medailonky z marinády, lehce je osušte papírovými utěrkami a osolte. Obalte je v polohrubé mouce, protáhněte rozšlehanými vejci a obalte ve strouhance, přebytečnou strouhanku oklepněte. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje pomalu dozlatova. Před podáváním je posypte vločkovou solí, posílí chuť a v ústech bude krásně křupat. Doplňte čerstvým chlebem a okurkami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů