Králičí maso v omáčce s hráškem
Publikováno 12.06.2018 v 08:51 v kategorii Králík, přečteno: 23x
Ingredience: 300g králičí maso z hřbetu, 2 lžíce olej, 1 cibule, 1 lžíce paprika, trocha sůl a pepř, 150g sterilovaný hrášek, 3 stroužky česnek, 1 lžíce vegeta, trocha mouka
Postup: Maso nakrájíme na špalky, vložíme do kastrolu s olejem, pokrájenou cibulí a paprikou. Orestujeme, osolíme a opepříme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Přidáme hrášek i s nálevem. Dochutíme česnekem a vegetou. Můžeme ještě zahustit moukou a pak krátce povařit.
TIP: Kromě hřbetu můžeš použít i maso ze zadních králičích stehen, které je také hodně libové a díky omáčce není suché. Kvůli barvě zkus přidat pár koleček mrkve.
Komentáře
Celkem 0 komentářů