Králičí nudličky na rozmarýnu
Publikováno 12.06.2018 v 08:46 v kategorii Králík, přečteno: 26x
Suroviny: králičí maso 400 g, olivový olej 3 lžíce, česnek 2 stroužky, feferonka 1 ks, čerstvý rozmarýn 1 snítka, suché bílé víno 100 ml, větší rajčata 4 ks, hladkolistá petrželka, bílé pečivo k podávání, sůl
Postup: Maso z králičích prsou nakrájené na nudličky osmahněte na velké pánvi na oleji společně s česnekem nakrájeným na plátky. Osolte, přidejte feferonku zbavenou semínek a nakrájenou na nudličky, přisypte rozmarýnové lístky, podlijte vínem a nechte ho vyvařit. Přidejte rajčata nakrájená na kousky a asi 20 minut zakryté pomalu duste pěkně do husta. Pokud to bude nutné, podlijte horkou vodou. Ozdobte nasekanou petrželkou. Jídlo, které je populární na italském ostrově Ischia, podávejte s bílým pečivem, nejlépe italskou ciabattou, a k tomu popíjejte bílé víno.
Komentáře
Celkem 0 komentářů