Králičí stehýnka v kabátku
Publikováno 28.03.2019 v 11:20 v kategorii Králík, přečteno: 43x
Ingredience: 4 stehna z králíka, trocha soli a pepře, 3 lžíce rozemnutého sušeného tymiánu nebo trocha čerstvého, 250 g plátků anglické slaniny, 2 lžíce másla, 1 kg brambor, 5 cibulí, 200 ml kuřecího vývaru, 3 vařená vejce, 1 zakysaná smetana, hrst bylinek na ochucení
Postup: Maso lehce osolíme, opepříme a vetřeme do něj tymián. Každé stehno zabalíme do slaniny a převážeme provázkem nebo spíchneme párátkem. Takto připravená stehýnka vložíme do vymazaného pekáčku, okolo upravíme oloupané a osolené brambory nakrájené na čtvrtky a kousky cibule. Maso poklademe kousky másla a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C péct, po 10 minutách přidáme vývar a s občasným podlitím a obracením pečeme dozlatova. Ke konci pečení do pekáčku nakrájíme čtvrtky vajec a promícháme. Podáváme s ochucenou zakysanou smetanou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů