Králík braillon se šťouchanými bramborami
Publikováno 24.10.2018 v 08:22 v kategorii Králík, přečteno: 45x
Suroviny:Maso: dijonská hořčice 4 lžíce,hrubozrnná hořčice 2 lžíce, máslo 2 lžíce,olivový olej 2 lžíce, králičí stehna 4 ks, bílé víno 250 ml, rozmarýn 2 snítky, tymián 2 snítky, smetana ke šlehání 250 ml, sůl a čerstvě namletý pepř
Brambory: brambory, cibule 2 ks, máslo 80 g, špetka soli
Postup:V misce promíchejte obě hořčice. V pekáči rozehřejte máslo a olej. Králičí stehna osolte, opepřete, potřete směsí hořčic a opečte je na rozehřátém tuku dozlatova ze všech stran. Přilijte bílé víno a vodu tak, aby byla stehna z poloviny ponořená, přidejte bylinky, pekáč přiklopte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 50 minut, až bude maso téměř měkké a snadno jej oddělíte od kosti.Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na kostky.Téměř měkké maso odklopte a dopečte 15 minut dozlatova. Brambory zatím uvařte v lehce osolené vodě doměkka. Cibuli oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a opečte je na 2 lžících másla.Uvařené brambory slijte, nakrájejte do nich zbylé máslo a rozšťouchejte je.Upečené maso vyjměte z pekáče na talíř a vraťte ho do teplé trouby (nezahřívejte ji už). Do pekáče vlijte smetanu a za stálého míchání povařte do zhoustnutí. Do omáčky vmíchejte všechny připečené části, které jí dodají plnou chuť. Na talíře rozdělte stehna a šťouchané brambory. Maso přelijte omáčkou, brambory posypte osmaženou cibulí.
Komentáře
Celkem 0 komentářů