Králík cibulář
Publikováno 01.08.2018 v 13:12 v kategorii Králík, přečteno: 41x
Ingredience:1 králík, rozporcovaný,120g anglické slaniny v celku (nakrájené na nudličky),sůl a čerstvě mletý pepř,2 lžičky čerstvých lístků tymiánu,3 lžíce másla,8 cibulí, nakrájených na plátky,2 bobkové listy,5 kuliček nového koření, 8 kuliček černého pepře,2 kuličky jalovce, 250ml drůbežího vývaru, 250ml světlého piva, 2 krajíce chleba typu Šumava, rozmixované na čerstvou strouhanku, bageta k podávání
Postup:Porce králíka prošpikujte polovinou slaniny, osolte a opepřete a posypte tymiánem. Dejte do chladu na hodinu odležet. Troubu předehřejte na 200/180°C.V litinovém kastrolu na másle opékejte zbylou slaninu a cibuli asi 10–15 minut dozlatova. Pak přidejte porce králíka a opečte je ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přidejte koření a zalijte vývarem i pivem a přisypte chlebovou strouhanku. Přiveďte k varu, přiklopte a dejte do trouby. Pečte zhruba 1 hodinu, až je maso měkké.Odklopte a dopečte dozlatova. Podávejte s bagetou nebo s vařenými bramborami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů