Králík dušený s pórkem a mrkví
Publikováno 17.05.2019 v 11:27 v kategorii Králík, přečteno: 44x
Ingredience: 1400 g naporcovaného králíka, 1 stroužek česneku, 1 ks šalotky, 1 ks pórku, 2 ks mrkve, 8 lžic oleje, 3 ks hřebíčku, 1 ks bobkového listu, 10 kuliček pepře, 1 špetka sušeného rozmarýnu, 1 špetka sušeného tymiánu, 250 ml bílého vína, 250 ml masového vývaru, 0.5 lžičky soli
Postup:Maso osolte a opečte ze všech stran v pekáčku na oleji. Přidejte oloupanou nakrájenou šalotku a česnek, hřebíček, bobkový list, celý pepř, očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a na plátky nakrájený pórek (můžete dát i kousek zelené části pórku). Posypte rozmarýnem a tymiánem. Podlijte vínem, vývarem a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
Komentáře
Celkem 0 komentářů