Recepty z rájePřes 1000 receptů

Králík na cibuli, česneku, jablkách a bílém víně

Publikováno 29.11.2018 v 10:19 v kategorii Králík, přečteno: 28x

Suroviny:6 králičích hřbetů,2 větší kyselá zelená jablka,2 cibule,1 palička česneku,100 g pancetty,olivový olej,sůl,mletý pepř,bobkový list,badyán,snítka tymiánu,Kardamom, 80 g rozinek máčených ve víně,0,7 l bílého vína (Rulandské bílé, máslo

Postup:Maso opepříme, zakápneme olejem a dobře vpracujeme. Cibuli nakrájíme na klínky, jablka na tenké plátky, česnek nasekáme. Pancettu nakrájenou na plátky vypečeme na troše oleje, přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přidáme bobkový list, badyán, kardamom, rozinky máčené ve víně, snítku tymiánu, zalijeme vínem, podusíme a víno zredukujeme. Když je změklá cibule, vložíme jablka a opět podusíme. Na rozpálené pánvi (nejlépe takové, kterou můžeme vložit do trouby) či pekáčku opečeme na oleji králičí hřbety, přidáme máslo, osolíme a přeléváme přes maso. Když je maso téměř hotové, přidáme cibulovo-jablkovou směs a vložíme do vyhřáté trouby na 80 °C a ještě 25 minut dopečeme.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?