Králík na víně se šťouchanými bramborami
Publikováno 12.06.2019 v 11:34 v kategorii Králík, přečteno: 38x
Suroviny: králičí stehna, krůtí prsa, Slanina, cibule, Špek, červené víno, nakládané okurky, schwarzwaldská šunka, sůl, pepř
Šťouchané brambory: brambory, jarní cibulka, slanina, máslo, sůl, pepř
Postup: Krůtí maso nakrájíme, naklepeme, okořeníme dle libosti, položíme plátky slaniny a schwarzwaldské šunky, zavineme. Králíka prošpikujeme špekem a slaninou. V hrnci opečeme pokrájenou cibuli spolu se slaninou, poté přidáme králičí stehna a roládu, opečeme ze všech stran. Zalijeme červeným vínem a dusíme doměkka. Ke konci přihodíme nakládané cibulky, houby a povaříme ještě 20 minut. Úplně nakonec omáčku můžeme zjemnit máslem a dochutit dle libosti. Šťouchané brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Poté rozšťoucháme spolu s máslem a přidáme opečenou slaninu a jarní cibulku, zamícháme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů