Králík načerno
Publikováno 24.09.2018 v 14:34 v kategorii Králík, přečteno: 32x
Ingredience: 1 králík, 3 velké cibule, 10 dkg másla, 5 dkg slaniny nakrájené na plátky, 1 lžíci cukru, 2 lžíce hladké mouky, 10 dkg pikantní zavařeniny (třešňová, rybízová), šťávu z jednoho citronu, koření: tymián, nové koření, bobkový list, sůl
Postup:V remosce (není podmínkou, může se dusit i na plotně v kastrolu) osmahneme na slanině pokrájenou cibuli na malé kostičky, přidáme všechno koření, potom porce králíka, podlijeme vodou a dusíme.V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme lžíci cukru a chviličku orestujeme, pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Když maso změkne, přidáme k němu připravenou jíšku, zavařeninu a citrónovou šťávu a dobře provaříme. Omáčka musí mít tmavší barvu a pikantní chuť.
Komentáře
Celkem 0 komentářů